Datos personales
Juan Arturo Ragazzo Sánchez
Doctor en Ciencias de los Alimentos
Formación
Doctor en Ciencias de los Alimentos
Universidad de Montpellier 2, Francia
Maestro en Ciencias en Ingeniería Bioquímica
Instituto Tecnológico de Veracruz
Ingeniero Industrial Químico
Instituto Tecnológico de Veracruz
Información de contacto
Correo: | jragazzo@ittepic.edu.mx |
Teléfono: | |
Adscripción: | División de Estudios de Postgrado e Investigación |
Institución: | Instituto Tecnológico de Tepic |
Investigación
Cuerpo académico
ITTEP-CA-2 Biotecnología e Ingeniería de Alimentos
Líneas de investigación
Tecnología e Ingeniería de la Conservación y Procesamiento de Productos Alimentarios
Biocontrol, inocuidad e Ingeniería de Alimentos
Reconocimientos
SNI nivel 3
Profesor con perfil Prodep (2018 - )
Publicaciones recientes
Jackfruit Leaf Protein Hydrolysates Obtained by Enzymatic Hydrolysis of Leaf Protein Concentrate with Pepsin and Pancreatin: Molecular Weight, Cytotoxicity, Antiproliferative Activity, and Oxidative Stress
Carolina Calderón-Chiu, Juan Arturo Ragazzo-Sánchez, Armando Ordaz-Hernández, Mayra Herrera-Martínez.
Plant Foods for Human Nutrition (2024) 79 685-692. https://doi.org/10.1007/s11130-024-01203-9
Fibers with Polyisoprenes from Jackfruit Latex (Artocarpus heterophyllus L.) by Electrohydrodynamic Processes: Fabrication and Characterization
Ceballos Vázquez, Dania Marlene, Calderón Santoyo, Montserrat, González Cruz, Elda Margarita, Prieto López, Cristina, Lagarón Cabello, José María, Ragazzo Sánchez, Juan Arturo.
Biointerface Research in Applied Chemistry (2024) 24(4) 57. http://hdl.handle.net/10261/365372
Mexican Coccoloba uvifera L. Leaf and Fruit Extracts: Identification of Pentacyclic Triterpenes and Volatile Profile by GC-MS
Montserrat Calderón-Santoyo, Carolina Calderón-Chiu, Frida Zoé Ragazzo-Calderón, Julio Cesar Barros-Castillo, Juan Arturo Ragazzo-Sánchez.
Plant Foods for Human Nutrition (2024) 79 571-577. https://doi.org/10.1007/s11130-024-01186-7
Ultrasound assisted extraction of polyphenols from Randia monantha: Optimization, characterization and antifungal activity
Doane Santalucia Vilchis-Gómez, Montserrat Calderón-Santoyo, Julio Cesar Barros-Castillo, Victor Manuel Zamora-Gasga, Juan Arturo Ragazzo-Sánchez.
Industrial Crops and Products (2024) 209 117932. https://doi.org/10.1016/j.indcrop.2023.117932
Harnessing emerging technologies to obtain biopolymer from agro-waste: application into the food industry
Maricarmen Iñiguez-Moreno, Maricarmen Iñiguez-Moreno, Gabriel Ascanio, Frida Zoé Ragazzo-Calderón, Roberto Parra-Saldívar, Juan Arturo Ragazzo-Sánchez.
Biomass Conversion and Biorefinery (2023) . https://doi.org/10.1007/s13399-023-04785-7