Datos personales
María de Lourdes García Magaña
Doctora en Ciencias en Alimentos
Formación
Doctora en Ciencias en Alimentos
Instituto Tecnológico de Tepic
Maestra en Ciencias en Ingeniería Bioquímica
Instituto Tecnológico de Tepic
Ingeniera Bioquímica
Instituto Tecnológico de Tepic
Información de contacto
Correo: | mgarciam@ittepic.edu.mx |
Teléfono: | |
Adscripción: | División de Estudios de Postgrado e Investigación |
Institución: | Instituto Tecnológico de Tepic |
Reconocimientos
SNI nivel 1
Profesor con perfil Prodep (2023 - 2026)
Publicaciones recientes
Jackfruit Genotypes in Southern Nayarit: A Comparative Study of Morphological, Physiological, Physicochemical, Phytochemical, and Molecular Assessments
David Antonio Morelos-Flores, Martina Alejandra Chacón-López, Efigenia Montalvo-González, Martina Alejandra Chacón-López, Amalio Santacruz-Varela, Víctor Manuel Zamora-Gasga, Guillermo Berumen-Varela, María de Lourdes García-Magaña.
Horticulturae (2024) 10(9) 918. https://doi.org/10.3390/horticulturae10090918
Bioactive peptides from marine processing waste and shellfish: A review
Rodríguez-Jiménez, J. M. J., Anaya-Esparza, L. M., Martínez-Montaño, E., Montalvo-González, E., García-Magaña, M. L..
International Food Research Journal (2024) 31(3) 530-550. https://doi.org/10.47836/ifrj.31.3.01
Characterization and antioxidant capacity of phenolic compounds of jackfruit genotypes from Nayarit, Mexico
David Antonio Morelos-Flores, Ramiro Leonel Anzaldo-Mendiola, Efigenia Montalvo-González, Víctor Manuel Zamora-Gasga, Martina Alejandra Chacón-López, Amalio Santacruz-Varela, María de Lourdes García-Magaña.
Food Chemistry Advances (2024) 3 100470. https://doi.org/10.1016/j.focha.2023.100470
Jackfruit in Mexico: Characterization of four genotypes from the south of Nayarit
D.A. Morelos-Flores, A.M. Chacón-López, A. Santacruz-Varela, V.M. Zamora-Gasga, E. Montalvo-González, L.M. Hernández-Fuentes, M. de L. García-Magaña.
Fruits (2024) 79(2) 1-9. https://doi.org/10.17660/th2024/005
Guamara and Cocuixtle: Source of Proteases for the Transformation of Shrimp By-Products into Hydrolysates with Potential Application
Juan Miguel de Jesús Rodríguez-Jiménez, Efigenia Montalvo-González, Ulises Miguel López-García, Julio Cesar Barros-Castillo, Juan Arturo Ragazzo-Sánchez, María de Lourdes García-Magaña.
Biology (2023) 12(5) 753. https://doi.org/10.3390/biology12050753