Datos personales


maria-de-lourdes-garcia-magana

María de Lourdes García Magaña

Doctora en Ciencias en Alimentos

Formación

Doctora en Ciencias en Alimentos
Instituto Tecnológico de Tepic

Maestra en Ciencias en Ingeniería Bioquímica
Instituto Tecnológico de Tepic

Ingeniera Bioquímica
Instituto Tecnológico de Tepic

Información de contacto

Correo: mgarciam@ittepic.edu.mx
Teléfono:
Adscripción: División de Estudios de Postgrado e Investigación
Institución: Instituto Tecnológico de Tepic

Reconocimientos

SNI nivel 1

Profesor con perfil Prodep (2023 - 2026)

Publicaciones recientes

Jackfruit Genotypes in Southern Nayarit: A Comparative Study of Morphological, Physiological, Physicochemical, Phytochemical, and Molecular Assessments
David Antonio Morelos-Flores, Martina Alejandra Chacón-López, Efigenia Montalvo-González, Martina Alejandra Chacón-López, Amalio Santacruz-Varela, Víctor Manuel Zamora-Gasga, Guillermo Berumen-Varela, María de Lourdes García-Magaña.
Horticulturae (2024) 10(9) 918. https://doi.org/10.3390/horticulturae10090918

Bioactive peptides from marine processing waste and shellfish: A review
Rodríguez-Jiménez, J. M. J., Anaya-Esparza, L. M., Martínez-Montaño, E., Montalvo-González, E., García-Magaña, M. L..
International Food Research Journal (2024) 31(3) 530-550. https://doi.org/10.47836/ifrj.31.3.01

Characterization and antioxidant capacity of phenolic compounds of jackfruit genotypes from Nayarit, Mexico
David Antonio Morelos-Flores, Ramiro Leonel Anzaldo-Mendiola, Efigenia Montalvo-González, Víctor Manuel Zamora-Gasga, Martina Alejandra Chacón-López, Amalio Santacruz-Varela, María de Lourdes García-Magaña.
Food Chemistry Advances (2024) 3 100470. https://doi.org/10.1016/j.focha.2023.100470

Jackfruit in Mexico: Characterization of four genotypes from the south of Nayarit
D.A. Morelos-Flores, A.M. Chacón-López, A. Santacruz-Varela, V.M. Zamora-Gasga, E. Montalvo-González, L.M. Hernández-Fuentes, M. de L. García-Magaña.
Fruits (2024) 79(2) 1-9. https://doi.org/10.17660/th2024/005

Guamara and Cocuixtle: Source of Proteases for the Transformation of Shrimp By-Products into Hydrolysates with Potential Application
Juan Miguel de Jesús Rodríguez-Jiménez, Efigenia Montalvo-González, Ulises Miguel López-García, Julio Cesar Barros-Castillo, Juan Arturo Ragazzo-Sánchez, María de Lourdes García-Magaña.
Biology (2023) 12(5) 753. https://doi.org/10.3390/biology12050753

Total de publicaciones: 50.
 
SEP
Av. Tecnológico # 2595, Col. Lagos del Country. C.P. 63175
Tepic, Nayarit, México.
Tel: (311) 211 94 00. info@ittepic.edu.mx

Contacto

Dirección postal

Instituto Tecnológico de Tepic
Avenida Tecnológico #2595
Colonia Lagos del Country
Tepic, Nayarit. México. C.P. 63175.

 

Teléfono

Desde México:
311 211 94 00

Desde el extranjero:
+52 311 211 94 00