Datos personales

Ramses Ramón González Estrada
Doctor en Ciencias en Alimentos
Formación
Doctor en Ciencias en Alimentos
Tecnológico Nacional de México
Instituto Tecnológico de Tepic
Maestro en Ciencias en Alimentos
Instituto Tecnológico de Tepic
Químico Farmacobiólogo
Universidad Autónoma de Nayarit
Unidad Académica de Ciencias Químico Biológicas y Farmacéuticas
Información de contacto
Correo: | ramgonzalez@tepic.tecnm.mx |
Teléfono: | |
Adscripción: | División de Estudios de Postgrado e Investigación |
Institución: | Instituto Tecnológico de Tepic |
Investigación
Cuerpo académico
ITTEP-CA-3 Tecnologías Alternativas y Emergentes en Alimentos
Reconocimientos
SNI nivel 1
Publicaciones recientes
Chapter 9 - Green synthesis of nanomaterials and their applications in sustainable agriculture
Beatriz Montaño-Leyva, Jonathan M. Sanchez-Silva, Luis G. Hernández-Montiel, Paloma P. Casas-Junco, Tomás Rivas-García, Jesús E. Reyna-Ochoa, Francisco J. Blancas-Benitez, Cristina Moreno-Hernández, Ulises M. López-García, Ulises M. López-García, Ana Y. Flores-Ramírez, Ramsés R. González-Estrada.
Sustainable Agricultural Practices (2024) 185-208. https://doi.org/10.1016/B978-0-443-19150-3.00009-6
Effect of pepper tree (Schinus molle) essential oil-loaded chitosan bio-nanocomposites on postharvest control of Colletotrichum gloeosporioides and quality evaluations in avocado (Persea americana) cv. Hass
Mireya Esbeiddy Chávez-Magdaleno, Ramsés Ramón González-Estrada, Anelsy Ramos-Guerrero, Maribel Plascencia-Jatomea, Porfirio Gutiérrez-Martínez.
Food Science and Biotechnology (2018) 27(6) 1871-1875. https://doi.org/10.1007/s10068-018-0410-5
Use of inductors in the control of Colletotrichum gloeosporioides and Rhizopus stolonifer isolated from soursop fruits: in vitro tests
Anelsy Ramos-Guerrero, Ramsés Ramón González-Estrada, Greta Hanako-Rosas, Silvia Bautista-Baños, Gustavo Acevedo-Hernández, Martin Ernesto Tiznado-Hernández, Porfirio Gutiérrez-Martínez.
Food Science and Biotechnology (2018) 27(3) 755-763. https://doi.org/10.1007/s10068-018-0305-5
Corrigendum to Antimicrobial soy protein based coatings: Application to Persian lime (Citrus latifolia Tanaka) for protection and preservation: <[Postharvest Biology and Technology 132 (2017) 138–144]>
Ramsés Ramón González-Estrada, Pascale Chalier, Juan Arturo Ragazzo-Sanchez, Dilara Konuk, Montserrat Calderón-Santoyo.
Postharvest Biology and Technology (2018) 137 149. https://doi.org/10.1016/j.postharvbio.2017.12.009
Antimicrobial soy protein isolate-based films: physical characterisation, active agent retention and antifungal properties against Penicillium italicum
Ramsés R. González-Estrada, Montserrat Calderón-Santoyo, Juan A. Ragazzo-Sánchez, Stephane Peyron, Pascale Chalier.
International Journal of Food Science and Technology (2018) 53(4) 921-929. https://doi.org/10.1111/ijfs.13664