Datos personales
Víctor Manuel Zamora Gasga
Doctor en Ciencias en Alimentos
Formación
Doctor en Ciencias en Alimentos
Instituto Tecnológico de Tepic
Maestro en Ciencias en Alimentos
Instituto Tecnológico de Tepic
Ingeniero Bioquímico en Alimentos
Instituto Tecnológico de Acapulco
Información de contacto
Correo: | vzamora@ittepic.edu.mx |
Teléfono: | |
Adscripción: | División de Estudios de Postgrado e Investigación |
Institución: | Instituto Tecnológico de Tepic |
Investigación
Cuerpo académico
ITTEP-CA-1 Ciencia y Tecnología de Frutas y Hortalizas
Líneas de investigación
Conservación e industrialización de frutas y hortalizas
Alimentos Funcionales y Nutracéuticos
Reconocimientos
SNI nivel 1
Profesor con perfil Prodep (2022 - 2025)
Publicaciones recientes
Natural Compounds and Derivates: Alternative Treatments to Reduce Post-Harvest Losses in Fruits
Edson Rayón-Díaz, Luis G. Hernández-Montiel, Jorge A. Sánchez-Burgos, Victor M. Zamora-Gasga, Ramsés Ramón González-Estrada, Porfirio Gutiérrez-Martínez.
AgriEngineering (2024) 6(2) 1022-1042. https://doi.org/10.3390/agriengineering6020059
Effect of Pediococcus acidilactici and mango seed polyphenols on the fermentative profile of the indigestible fraction of yam bean
Alba Cecilia Durán-Castañeda, Adela Yolanda Bueno-Durán, Manuel Iván Girón-Pérez, Juan Arturo Ragazzo-Sánchez, Jorge Alberto Sánchez-Burgos, Sonia Guadalupe Sáyago-Ayerdi, Víctor Manuel Zamora-Gasga.
Food Research International (2024) 178 113970. https://doi.org/10.1016/j.foodres.2024.113970
Applications of vacuum impregnation as a technology to incorporate functional components in vegetal matrices
Alba Cecilia Durán-Castañeda, Saúl González-Moya, Jorge Alberto Sánchez-Burgos, Sonia Guadalupe Sáyago-Ayerdi, Victor Manuel Zamora-Gasga.
Food Chemistry Advances (2024) 4 100579. https://doi.org/10.1016/j.focha.2023.100579
Ultrasound assisted extraction of polyphenols from Randia monantha: Optimization, characterization and antifungal activity
Doane Santalucia Vilchis-Gómez, Montserrat Calderón-Santoyo, Julio Cesar Barros-Castillo, Victor Manuel Zamora-Gasga, Juan Arturo Ragazzo-Sánchez.
Industrial Crops and Products (2024) 209 117932. https://doi.org/10.1016/j.indcrop.2023.117932
Vacuum Impregnation of Polyphenols in Yam Bean: Effect on Sensory Acceptability, Antioxidant Capacity, and Potential Absorption Ability
Saúl González-Moya, Alba Cecilia Durán-Castañeda, Rita María Velázquez Estrada, Jorge Alberto Sánchez-Burgos, Sonia Guadalupe Sáyago-Ayerdi, Victor Manuel Zamora-Gasga.
ACS Food Science & Technology (2023) 3(7). https://doi.org/10.1021/acsfoodscitech.2c00386